• Lorem ipsum

Cosmopolitan

28 Oct 2021

Methode: Shaken

Ingrediënten 
40ml Vodka
20ml Cointreau 
10ml Limoensap
30ml Cranberrysap
Garnering: Sinaasappel zest
 
 
 
 
Spullen

 

Cocktailstap

  1. Vul met de jigger het kleine deel van de shaker met 40ml Vodka, 20ml Cointreau en 30ml Cranberrysap.
  2. Snijdt de limoen over de breedte door de helft.
  3. Leg het vruchtvlees ondersteboven in de mexican elbow, zodat het limoensap in het glas komt en niet in je oog. 
  4. Pers het limoensap in de jigger en doe deze 10ml in de shaker.
  5. Vul het grote gedeelte van de shaker met ijsblokjes. 
  6. Zet het grote gedeelte schuin op het kleine gedeelte van de cocktailshaker en sla deze met de platte hand goed dicht.
  7. Shake de cocktailshaker stevig voor 10 seconden.
  8. Open de shaker met de kleine kant naar boven door een klap op de zijkant te geven.
  9. Pak de hawthorn strainer en zet deze op de bovenkant van de shaker. 
  10. Schenk de cocktail uit door de fine strainer in de coupe.
  11. Haal met de peeler een zest van de sinaasappelschil en top deze op de cocktail af.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »