• Lorem ipsum

Coppa Glas

28 Oct 2021

De Coppa is hét Gin-Tonic glas. Het glas is ontstaan in de 18e eeuw in Noord-Spanje. Oorspronkelijk wordt de naam uitgesproken als ‘Koh-pa’, wat vertaalt ‘Ballon glas’ is. Nog steeds wordt dit glas veel gebruikt in Spanje, in dit land worden namelijk de meeste Gin-Tonic’s van Europa gedronken. Dit glas is zo populair vanwege zijn brede, bolle vorm. Door deze vorm kunnen alle aroma’s zich goed door het gehele drankje mengen, wat voor een Gin-Tonic erg belangrijk is. Ook is het door de wijdte van het glas erg makkelijk om diverse garnituren in het drankje te doen. Welke garnituren je in welke Gin-Tonic moet doen, lees je hier!
Mede door de bolvorm, wordt het drankje goed koud gehouden. Het ijs kan zich goed verspreiden, wat bij een Highball bijvoorbeeld wat moeilijker is. Het nadeel van deze vorm is echter, dat het ijs juist door de grootte ook sneller smelt. Meer rede dus om jouw Gin-Tonic snel op te drinken en een nieuwe te bestellen. Of het echt zo’n probleem is laten we dus even achterwege.
Naast de bekende Gin-Tonic’s worden nog meerdere soorten cocktails in dit glas geschonken. Een goed voorbeeld hiervan is ‘The Clover Club’. Hoe je deze cocktail maakt kan je lezen in onze cocktail recepten. De Coppa of Koh-pa heeft een lange geschiedenis voor een glas en is ontstaan met een duidelijke reden: jouw cocktail met elke slok alle aroma’s laten proeven.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »