• Lorem ipsum

Do’s & Don’ts: Gin-Tonic en garnering

28 Oct 2021

Gin is een afstammeling van Jenever. Onze hoofdstad Amsterdam heeft zelfs zijn eigen gin distilleerderij: Damrak Gin Amsterdam. Al sinds de middeleeuwen wordt een drankje gedronken dat erg op gin lijkt, genaamd ‘genova’. Gin is als afstammelig van de genever van de Lage Landen vooral groot geworden in Brittannië. De alcoholische drank is in te delen in vier algemene groepen: Citrus, Bloemig, Kruidig of Zoet. Gin wordt vaak gebruikt in een Martini, maar natuurlijk ook in de Gin-Tonic. Welke gin er het best bij welke tonic gebruikt kan worden, ligt aan de smaakgroep van de gin.

Tonic is een frisdrank die vooral gedronken wordt in combinatie met gin. Net als gin, kan tonic ingedeeld worden in verschillende smaakgroepen. Zo kan een tonic erg fruitig zijn, of juist heel veel aroma’s hebben. Een neutrale tonic kan eigenlijk bij elke soort gin passen, maar voor de sterkere smaken, is het belangrijk dat zowel de gin als de tonic in dezelfde categorie zitten.
Ook de garnering is bij een Gin-Tonic erg belangrijk. Meestal wordt er automatisch gekozen voor een schijf komkommer, maar juist met een Gin-Tonic kan er voor veel leukere garneringen worden gekozen. Bloemen, fruit en kruiden zijn hiervoor vaak de opties. Het is belangrijk dat net als de tonic, de garnering aansluit bij de smaak van de gin Denk hierbij aan: vlierbloesem, rozenblaadje, tijm, besjes, of natuurlijk een schijfje fruit. Er kan gekozen worden voor een gewoon schijfje van een limoen, sinaasappel of citroen. Maar het is natuurlijk veel leuker om voor een gedroogd fruitschijfje te kiezen! 
Op zoek naar gedroogd fruit voor jouw Gin-Tonic: FRUTTA!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »