• Lorem ipsum

Tools van de cocktails: Shakers

28 Oct 2021

Van de drie soorten shakers is de bekendste de Boston shaker. Dit is het enige model dat bestaat uit twee onderdelen. De Boston shaker wordt gebruikt door professionele cocktailshakers. Dit doordat deze shaker wat groter is dan de andere modellen. In deze shaker kan 800 milliliter, wat betekent dat er twee tot drie cocktails gelijktijdig kunnen worden geshaket. Bij deze cocktail heeft de cocktailshaker een strainer nodig. Dit is in feite een soort zeef voor eventuele ijsblokjes en andere delen die niet vanuit de shaker in het cocktailglas geschonken moeten worden.
Dan is er ook een Cobbler shaker. Deze shaker is driedelig en hierin past wat minder dan de Boston shaker. In de Cobbler past namelijk ‘maar’ 500 milliliter. Deze shaker heeft een schenkgaatje in de dop, waardoor er geen strainer nodig is en het uitschenken ook wat makkelijker is.
Als derde en ook laatste model is er de Mason Jar shaker. Deze shaker is eigenlijk een soort pot, waar net als bij de Cobbler een ingebouwde zeef zit. In deze shaker kan ook erg goed gemuddled worden.
Wat muddlen precies en waarvoor het dient? Dat lees je volgende week hier.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »